Midnight Påskägg 2001 Najt
 
  • Plats: Jordbromalmskolan
  • Öppnade: 2001-04-12 21:00
  • Stängde: 2001-04-16 15:00
  • Antal besökare: 33

Uppbytta till en stor, fin lokal öpnnade vi portarna på torsdagkvällen. Ett litet missförstånd ledde till att vi inte fick låna skolans Internet, då det trodde att vi skulle hackeli-cracka skolans nätverk. Men om det inte finns något internet att tanka ifrån så finner de flesta tröst i gammal god nätverksunderhållning.

Som vanligt gick det inte att konkurera med Counter-Strikes populäritet (fråga inte mig varför) men en lite äldre goding som tittade upp på de flestas skärmar var Quake 2 modden Gloom. Det ändrade kommunikationen i salen från att kasta ut order till varandra till att skrika av skräck när man mötte några spindlar i en tunnel eller höll på att bli nedtrampad av en mech.

Turneringarna gick ganska smidigt men med vissa komplikationer.
För att CS turneringen inte skulle bli för kort mötte alla lagen varandra 1 gång. För att turneringen inte skulle bli för lång spelades grundspelet med "advantage" systemet, där varje lag väljer en bana de vill spela och vilka de vill spela som. Här finns det stora strategiska möjligheter, därför dök cs_assault upp flera gånger. Lite förvånande, men taktiskt rätt, var när ett lag ville spela as_oilrig. Personligen blev jag väldigt besviken då det andra laget klagade över att de skulle ha en spelare mindre med kraftiga vapen. CS går inte ut på att jaga motståndarna in i en deathmatch fight, det går ut på att strategiskt och lagmässigt sätt utföra uppgiften som banan bjuder på.
För att det skulle bli mer rättvist i finalen spelades den med internationella regler dagen efter. Dock blev det lite oroligt då båda final-lagen saknade folk vid förutsatt tid. Tillslut löste det sig med 4 mot 4.

I en av turneringarna blev det dags att plocka fram lite 'old school' 3d-shooter skills. DOD, eller 'Deathmatch of Devestation', är en Quake 1 tävling med väldigt enkla regler. Skjut allt som rör sig och var först till 100.

And the winners are:
Counter-Strike:
[AA]

över [osams]
D o D:
Kruxet

inom 23 minuter.

Lanets Lirare:
Stefan Johansson

Vad som krävs för att vinna detta förblir styrelsens hemlighet.

Och på allmän begäran har vi utnämnt Lanets sämsta burk. Det tas fram med följande formel:
(MHz * pris i kronor) / antal minuter innan den hänger sig = poäng
Flest poäng vinner. Denna gång var det:
Daniel Lindberg

Och bilderna...